HTML

Lilypie Kids birthday Ticker
Lilypie First Birthday tickers

mundzug

Napló rólunk, hogy ne kelljen mindent szóban elmondani...

Friss topikok

  • cirip: és milyen szép kis takarója van a legkisebb Bordának :) (2012.01.31. 20:23) Levegőzés
  • szöszmöszke: Köszönjük szépen! Tegnap jöttünk haza, mindketten jól vagyunk. Lassan készülnek majd további Berci... (2012.01.05. 11:38) Berci, 2012.01.01. 11:05
  • WineSongAceHorse: A második képhez tartozó szöveg eredetileg: Bíró sporttárs! Ez legalább másfél méteres les volt, a... (2011.12.12. 20:10) Foci Marciéknál
  • szöszmöszke: Ügyes vagy! Én bár értettem a szavakat, nem tudtam kitalálni segítség nélkül. :) (2011.10.26. 14:12) Bendus és a német
  • tollseprű: Halihó! Szuper helyen laktok! :) Nálatok már karnevál van? :) (2011.02.09. 22:42) Iskolahívogató

Linkblog

GA

Óvóda sokadszorra

2008.11.13. 13:56 szöszmöszke

Bendus mostanság nagyon szeret óvódába járni és nagyot fejlődőtt a németje is. Ennek következtében, az eddigi lazulós napjára, csütörtökre is kapott elfoglaltságot, a "spielend streiten lernen" programban vesz részt. Ugyanis az óvóda kapott egy lehetőséget, hogy 12 gyerekkel ingyen foglalkoznak a szakemberek és Bendust is beválasztották a csoportba, mondván jót tesz a nyelvtudásának. Ma van az első foglakozás, nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz. A brosúra tanulsága szerint szerepjátékon és egyébb játékokon keresztül tanítják meg a gyerkőcöket a konfliktuskezelésre. Ez amúgy sem válik kárára majd.

                                                                      Ha már az óvódáról beszélünk, leírom a csoportszobák funkcióját. Minden gyerek egy törzscsoportba van beosztva, de ez csak a kleinprojekt-re , a sthulkreis-ra és az ebédre vonatkozik, amúgy ott játszanak, ahol éppen kedvük tartja. Ezért  a csoportszobák funkció szerint vannak szét osztva.

A piros szoba (Bendus törzscsoportja) : a társasjátékok, a kirakók és a legozás helye. A mellékszobái közül kettő a kicsik (3 éven aluli gyerekek) alvóhelye, a harmadik pedig fejlesztőszoba, sok érdekes fejlesztőjátékkal.

A sárga szoba: a kreativ fészek, rajzolás, festés, gyurmázás helye. Mellékszobájában még soha nem voltam, talán raktár lehet.

A zöld szoba (Bendusunk kedvenc helye) : az építőjátékok szobája. Favár, babaház és vasúti sínek is itt vannak. Az egyik szatelit szoba a pihenő kuckó, félhomállyal, halk zenével és nagy, puha párnákkal. A másik pedig meseszoba, sok könnyvel, kényelmes kanapékkal, akváriummal és mese lemezekkel. (könyves polc mindegyik szobában van, csak itt a legtöbb és hetente jön egy önkéntes hölgy meséket olvasni)

A kék szoba (az óvóda másik oldalán van, ezért a képen nem látszik): a szerepjátékok szobája. Sok- sok kellékkel. Az egyik mellékszobájában egy komplett kisgyerek méretű játéklakás van berendezve. Vannak parókák, jelmezek és tükrök. Bendus ide néha azért átrándul. A legritkábban a sárga szobában tartozkódik.

Van még tornaterem, meg központi aula és egy hatalmas kert, sok mászható fával és homokkal (lila nyil a nadrágon :) )

Szólj hozzá!

Címkék: óvóda

A bejegyzés trackback címe:

https://mundzug.blog.hu/api/trackback/id/tr7767031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása