HTML

Lilypie Kids birthday Ticker
Lilypie First Birthday tickers

mundzug

Napló rólunk, hogy ne kelljen mindent szóban elmondani...

Friss topikok

  • cirip: és milyen szép kis takarója van a legkisebb Bordának :) (2012.01.31. 20:23) Levegőzés
  • szöszmöszke: Köszönjük szépen! Tegnap jöttünk haza, mindketten jól vagyunk. Lassan készülnek majd további Berci... (2012.01.05. 11:38) Berci, 2012.01.01. 11:05
  • WineSongAceHorse: A második képhez tartozó szöveg eredetileg: Bíró sporttárs! Ez legalább másfél méteres les volt, a... (2011.12.12. 20:10) Foci Marciéknál
  • szöszmöszke: Ügyes vagy! Én bár értettem a szavakat, nem tudtam kitalálni segítség nélkül. :) (2011.10.26. 14:12) Bendus és a német
  • tollseprű: Halihó! Szuper helyen laktok! :) Nálatok már karnevál van? :) (2011.02.09. 22:42) Iskolahívogató

Linkblog

GA

Prágai történetek 2.rész

2009.04.21. 22:38 szöszmöszke

Másnap Lackó az egyetemre ment, mi pedig a prágai állatkert és a Troja kastély felfedezésére indultunk. A második programpontot végülis a busz ablakából abszolváltuk, mivel az állatkert annyi érdekességet kínált, hogy 6 óra elteltével, úgy hagytuk el, hogy egy csomó mindent még nem is láttunk. Igazi gyerekparadicsom, hatalmas területen. Több érdekes játszótérrel, mini villamossal, lanovkával, kisvonattal és sok érdekes állattal egy csodaszép fás, sziklás domboldalon. Az egyik játszótéren Bendus talált magának egy németül beszélő kisfiút, akivel hosszasan eljátszottak, mint később kiderült főként "pókembereset".

 mi is mentünk vele  jó egy órát eljátszottak
  
  a térkép itt is lenyűgőzte
  
  a krokodilok is
a mini villamos egy kisállatokkal teli "szigetecske" körül zakatolt

 Még nem láttuk a zsiráfokat, a tigriseket mikor Lackó hívott minket, hogy menjünk vacsorázni, ha nem kellett volna előbb átöltöznünk (gyerekbarát állatkert sok koszolási lehetőséggel :) ), akkor talán belefértek volna a fent említett állatok is, de így rohantunk haza, majd a találkozási pontra. Tomáš, miután kollegáival tudományos disszkusziót folytatott a kérdésről, egy sörfőzde-étterembe vitt minket, ami remek választásnak bizonyult. Jó sör, remek cseh konyha és ráadásul nem is túl drágán. Itt aztán legnagyobb meglepetésünkre a Vackor hatalmas adag ennivalót benyomott és az elkövetkező 6 nap alatt meg is maradt ez a jó szokása. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Bendus a cseh konyha igaz rajongója lett.

Harmadnap szintén Bendussal kettesben indultunk felfedezőútra, most a várba mentünk fel a játékmúzeumot megnézni. Valahogy nagyon szerencsésen piszmogtuk el az időt, vagy pedig elég gyakran van zenés őrségváltás, mert nem várt programpontként pont arra értünk fel a várba. Egy rövid várnéző séta után a játékmúzeumban hosszasan elemezgettük a régi ólómkatonák harci állásait, a Csillagok Háborúja figuráit és az 50 éves Barbie babák ruháit. Na jó, ez utóbbi csak engem nyűgözött le.

őrségváltás esőben egy hot dog a fejlődő szervezetnek
indiánok vs. telepesek
hercegnői ruhák a lányszívek megdobogtatására
panoráma az "Öreg" lépcsőről

 Ebbe  a napba belefért még egy forró csokis fagyizásos városnézés és az Óváros főterén a vásári forgatag megszemlélése, állatetetéssel egybekötve. A gyerekek kedvéért kirakott kövérre etetett kecskék, juhok és nyulak Bendussal sem diétáztak.

etetééés mééég

folyt. köv.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mundzug.blog.hu/api/trackback/id/tr921079080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prodanmarta 2009.04.23. 22:17:56

Prága még mindig, mint mindig gyönyörű.
És igen, a lányaim meglátták véletlenül a babákat és más nem is érdekelte már őket...:)
süti beállítások módosítása